DEKO

Dekorera en bänk

Med oktober har hösten kommit på allvar. Vi har varit bortskämda med en otroligt fin och varm september, men nu har både regnrusk och blåsten tilltagit.


På morgonen för vår dekoration av höstbänken har vinden avtagit efter nattens hårda vindar, men solen gömmer sig fortfarande bakom molnen. Planen att dekorera en bänk känns avlägset, både för att dekorationen inte ska blåsa bort men också för att foton utan sol ofta blir dåliga.


Men så fel vi hade! Vädret slog inte om men de underbart gula solrosorna gjorde sig perfekt på bild i detta vädret - en kul överraskning!


Häng med och se hur vi på 15 minuter fick en tom bänk att fyllas med härliga höstdekorationer!

Rekvisita

Så här års hittar du pumpor hos var och varannan bonde. Här i Hölllviken har vi vår lokala pumpabonde som utöver pumpor också har pyntmajs. Det är ett äventyr att se fram emot varje år! Ladan fylls med färgglada pumpor i alla dess slag och härliga pyntmajs i färger från vit till bordaux till svart. Fläckiga eller enfärgade. Har du inte sett pyntmajs tidigare så är det på tiden att du bekantar dig med dem - de är verkligen vackra! Häng majsen att torka på ett torrt och luftigt ställe så kan du använda dem i dekorationer, år från år.

Är du i våra hemtrakter så besök gärna vår lokala pumpabonde -  Slättviks gård som har öppet alla helger kl 10-16 under pumpasäsongen.


Att ha hemma

 • Solrosor
 • Vinrankor
 • Höstlöv från lönn och ek
 • Pumpor
 • Pyntmajs
 • Äkta kastanj
 • Lammfäll
 • Svampkorgar
 • Kruka med ex gräs, alunrot och ljung 
 • Patentglasflaskor
 • Fat i cortenstål eller annat material som passar

Så här gör du...

Voilà

Inga hinder här inte...


Låt dig inte begränsas av att du inte har någon svampkorg hemma eller att du inte hittar äkta kastanj, inte har någon lönn i ditt närområde.....Det viktigaste är att du kommer igång. Titta vad du har där hemma. Kanske en gammal bucklig spann du kan sätta solrosorna i. Löv från grannens äppleträd. Visst är det fint med de röda färgskiftningarna, men bruna löv kan också vara effektfullt.

Äkta kastanjer kan vara svåra att hitta men hästkastanjer är ett jättebra alternativ och dessa hittar du nästa överallt så här års.


Ett tips är att ha en påse i fickan på promenaden - du hittar nästan alltid något. Bor du på landet har du äng och skog som bjuder på en stor variation. Men också i staden, i parker och kyrkogårdar, finns det träd som tappar frukter, bär och blad. Bara håll ögonen öppna.

BLOGG

Creepy middag i goda vänners lag


Halloween har kommit för att stanna. Som många andra älskar vi högtider och allt det bär med sig - så att där kommit en till, välkomnar vi med hull och hår!


Halloween är härligt och lite läskigt på samma gång. Vi har valt att göra en dukning som både är dekorativt vuxet och med läskigt inslag. Det blir mycket mys med ljus, pumpor, fladdermöss och skelett. Se hur vi började och hur det sedan blev massa deko (kanske lite för mycket :).