En blogg av Helena

FLADDERMÖSS I PAPPER

I veckorna upp till Halloween kryper det massor av fladdermöss på mina väggar.

De svarta fladdermössen mot de vita väggarna ger en härlig kontrast. Ser läskigt och fint ut på samma gång.


Fladdermössen klipper du själv lätt utav svart papper. 

Ska du ha dem på väggen, som i bilden bredvid, sätter du bara dubbelhäftande tejp på. Eller som jag brukar göra, slå en ring av vanligt tejp och ha det klibbiga utåt.
Fäst tejpet mitt under vikningen (magen) på fladdermusen. På så vis sticker vingarna ut från väggen och installationen blir tredimensionell. Läckert och lite läskigt på samma gång!

I denna bloggen får du en lätt och kort steg-för-steg bildserie på hur du gör fladdermöss. Det är kul och lätt. Till och med barnen kan vara med. De minsta, som kanske har svårt att hantera en sax, kan fästa fladdermössen på väggen.

DIY-video

Vill du hellre se video?


I videon utgå jag från ett A4-papper där jag klipper på fri hand. Med lite övning vill du upptäcka att det både är lätt och kul. Klipper du på fri hand, kan du sätta din egen prägel på fladdermössen.

Mall till fladdermöss


Med lite övning kan du klippa dina fladdermöss utan mall. Men intill dess kan det vara skönt att klippa efter en mall.


Mallen är ritad på vitt papper för att den ska kunna skrivas ut på en skrivare.

Vill du som här ha svarta fladdermöss, får du klippa ut fladdermössen i mallen och överföra dem på svart papper.

BLOGG

Creepy middag i goda vänners lag


Halloween har kommit för att stanna. Som många andra älskar vi högtider och allt det bär med sig - så att där kommit en till, välkomnar vi med hull och hår!


Halloween är härligt och lite läskigt på samma gång. Vi har valt att göra en dukning som både är dekorativt vuxet och med läskigt inslag. Det blir mycket mys med ljus, pumpor, fladdermöss och skelett. Se hur vi började och hur det sedan blev massa deko (kanske lite för mycket :).

Helena Brahe

Lite fler tips...

...på hur du kan avnvända de bedårande fladdermösen.


Använd fladdermössen som placeringskort. Skriv ett namn på den ena vingen och kläm fast fladdermusen på gaffeln. Mall till visitkort nedladdas här.


Varför inte pynta med sovande fladdermöss, hängande ned från taket eller lampan. Mallar till hängande fladdermöss nedladdas här.


Gör härliga mönster av flygande fladdermöss. Jag älskar mina fladdermöss och de pyntar vårt hus från ett par veckor innan Halloween tills att adventstakarna kommer upp :-) . Mall till flygande fladdermöss nedladdas här.